was successfully added to your cart.

Winkelmand

Gebeld worden tijdens uitvaart

Een begrafenis is de meeste genante situatie om plotseling gebeld te worden, zo vinden zakelijke telefoniegebruikers. Een grote meerderheid ervaart telefoongerinkel tijdens begrafenissen en andere plechtigheden als een ongemakkelijk moment.

Een onderzoek naar zakelijk gebruik van mobiele telefonie door inVotes in opdracht van Voiceworks
vroeg 353 respondenten naar de meest gĂȘnant situaties waarin een telefoon kan afgaan. Voor 76 procent van hen levert een telefoontje gedurende een begrafenis of dergelijke plechtigheid een rood gezicht op. Gebeld worden tijdens een sollicitatiegesprek kwam op de tweede plaats, al vinden respondenten dat met zes procent beduidend minder erg.

Genant: Telefoon afgaan tijdens begrafenis

76%

Altijd en overal bereikbaar
Opvallend is de bereidheid van zakelijke telefoniegebruikers om overal en altijd bereikbaar te zijn. Ruim vier procent geeft aan het nooit genant te vinden als hun mobieltje afgaat. Het ontvangen van een telefoontje in de stilte-coupe van de trein of zelfs onder de douche zijn duidelijk geen taboe meer: respectievelijk twee procent en een procent van de respondenten vindt dat ongemakkelijk. Telefoongerinkel tijdens een eerste date is zelfs voor niemand een bezwaar.

Al met al lijkt het ons gepast en fatsoenlijk meer rekening te houden met de medemens en zeker tijdens plechtigheden de telefoon uit te zetten.

bron: Managersonline.nl

Leave a Reply